Noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei vor avea ca țintă și Sberbank, cea mai mare bancă rusă

Noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei vor avea ca țintă și Sberbank, cea mai mare bancă rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Sancțiunile viitoare ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor viza băncile, în special Sberbank, cea mai mare bancă din țară, precum și petrolul, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, publicației germane Bild am Sonntag, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația i-a cerut președintei Comisiei Europene să numească punctele cheie ale celei de-a șasea runde de sancțiuni planificate, scrie News.ro.

FOTO Scandalul standului României de la Târgul de Turism de la New York - Cum arătau standurile altor state CITEȘTE ȘI FOTO Scandalul standului României de la Târgul de Turism de la New York - Cum arătau standurile altor state

"Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Și, desigur, există probleme energetice", a spus ea.

UE a scutit până acum cea mai mare bancă a Rusiei de rundele anterioare de sancțiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăți pentru petrolul și gazele rusești, pe care țările UE le cumpărăîn ciuda conflictului din Ucraina.

Von der Leyen a mai spus că UE lucrează la ”mecanisme inteligente”, astfel încât petrolul să poată fi inclus și în următoarele sancțiuni.

”Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este că (președintele rus Vladimir) Putin colectează prețuri și mai mari pe alte piețe pentru livrări care altfel ar merge către UE. Prioritatea principală este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
rusia
sanctiuni