PIB-ul Ucrainei ar putea scădea cu 30%-50% în 2022, potrivit ministrului ucrainean de Finanțe

PIB-ul Ucrainei ar putea scădea cu 30%-50% în 2022, potrivit ministrului ucrainean de Finanțe
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2022

Produsul Intern Brut al Ucrainei ar putea scădea în acest an cu 30%-50%, a declarat ministrul ucrainean de Finanțe, Serhi Marcenko, la televiziune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Previziunea este apropiată de estimările publicate recent de Banca Mondială referitoare la economia Ucrainei, scrie News.ro.

Potrivit estimărilor revizuite publicate în urmă cu o săptămână de Banca Mondială, invazia militară a Rusiei va provoca o contracție de 45% a economiei Ucrainei în 2022, iar economiile emergente din regiunea Europa și Asia Centrală vor fi și ele lovite puternic.

Ministerul Digitalizării angajează experți IT. Salariile ajung până la 4.000 de euro CITEȘTE ȘI Ministerul Digitalizării angajează experți IT. Salariile ajung până la 4.000 de euro

Banca Mondială a precizat că amploarea contracției economiei ucrainene va depinde de durata și intensitatea războiului.

Potrivit băncii, ”Ucraina are nevoie imediat de sprijin financiar masiv, deoarece se luptă să-și mențină economia în funcțiune, iar guvernul încearcă să sprijine cetățenii ucraineni care suferă și se confruntă cu o situație extremă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina pib