”Nu este momentul alegerilor în Ucraina”, stabilește Volodimir Zelenski

”Nu este momentul alegerilor în Ucraina”, stabilește Volodimir Zelenski
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski apreciază, în contextul unei dezbateri între lideri ucraineni despre organizarea unor eventuale alegeri prezidențiale - prevăzute în 2024 - că ”nu este momentul alegerilor în Ucraina”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului și a poporului și nu a farsei, pe care numai Rusia o așteaptă de la Ucraina”, avertizează el.

VIDEO Acord Guvern cu reprezentanții băncilor - comisioanele nu vor mai crește. La depuneri de numerar, comisioanele vor fi zero, fără plafon CITEȘTE ȘI VIDEO Acord Guvern cu reprezentanții băncilor - comisioanele nu vor mai crește. La depuneri de numerar, comisioanele vor fi zero, fără plafon

”Cred că nu este momentul alegerilor”, subliniază el în acest discurs zilnic, scrie News.ro.

”Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri și alte priorități”, cere Volodimir Zelenski, în timp ce războiul rus face ravagii.

Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie și alegeri prezidențiale în martie 2024.

Însă, în situația actuală, Kievul spunea deja că se află în fața unei dileme, în contextul în care aliații săi din Occident au exercitat presiuni în vederea organizării unor alegeri democratice, în pofida faptului că aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate.

Charles Schwab declanșează concedieri CITEȘTE ȘI Charles Schwab declanșează concedieri

”NU ESTE LOC DE CONFLICTE”

Un alt obstacol important constă în faptul că este necesară o modificare a legii care să permită organizarea de alegeri în timpul legii marțiale, în prezent în vigoare.

”Nu e loc de conflicte”, justifică luni seara Volodimir Zelenski.

”Înțelegem cu toții că în prezent, în timp de război, în timp ce există numeroase provocări, este absolut iresponsabil să se lanseze subiectul alegerilor în societate cu ușurință și veselie”, justifică el.

Volodimir Zelsnski face acest anunț în toiul unei dezbateri în Ucraina pe tema unei posibile organizări a unor alegeri pe timp de război.

”Președintele ucrainean analizează și cântărește (argumentele) «pro» și «contra»”, anunța vineri ministrul de Externe Dmitro Kuleba.

El aprecia că organizarea unor alegeri ar ridica provocări fără precedent autorităților ucrainene.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri
ucraina
volodimir zelenski