Oficial ucrainean: Războiul ar mai putea dura între două și până la șase luni

Oficial ucrainean: Războiul ar mai putea dura între două și până la șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Războiul cu Rusia ar mai putea dura între două și până la șase luni, a prezis consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Acesta (războiul - n.r.) s-ar putea prelungi între două și până la șase luni", a declarat Podoliak într-un interviu cu portalul rus de opoziție Medusa.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

În opinia sa, unul dintre principalii factori îl reprezintă capacitatea stocurilor de armament. Un alt factor hotărâtor este felul în care dispoziția s-ar putea schimba în Europa, Ucraina și Rusia, informează Agerpres.

Vor avea loc negocieri de pace doar dacă situația pe teren se va schimba și Rusia nu va mai avea impresia că își poate impune condițiile, a mai spus el.

Podoliak a avertizat că eventuale concesii teritoriale făcute Rusiei nu vor pune capăt războiului. Unele orașe, precum Mariupol și, în prezent, Severodonețk, unde au loc acum lupte aprige, pur și simplu nu mai există, a atras el atenția.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Consilierul prezidențial ucrainean a estimat pierderile Rusiei la circa 80.000 de oameni până în acest moment. În această cifră sunt incluse decesele din rândul armatei regulate, al separatiștilor proruși și al mercenarilor din grupul Wagner.

Podoliak a spus că, după un început dezastruos pentru Moscova, cu până la 1.000 de decese pe zi, pierderile actuale ale trupelor ruse și ucrainene sunt "comparabile".

Recent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile zilnice din tabăra ucraineană la 100 și până la 500 de morți și răniți.

viewscnt
Afla mai multe despre
război
rusia
ucraina