Oficial ucrainean: Turcia cumpără grâu „furat” de Rusia

Oficial ucrainean: Turcia cumpără grâu „furat” de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Ambasadorul Ucrainei la Ankara, Vasil Bodnar, a acuzat vineri Rusia că ''fură'' și exportă cereale ucrainene, în special în Turcia, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Rusia fură fără rușine cerealele Ucrainei și le exportă din Crimeea în străinătate, în special în Turcia'', a denunțat Vasil Bodnar într-un mesaj pe Twitter, potrivit Agerpres.

„Am cerut ajutorul Turciei pentru a rezolva problema'', a adăugat el

Ucraina era pe cale să devină înainte de război al treilea cel mai mare exportator de grâu din lume și asigura singură jumătate din comerțul mondial cu semințe și ulei de floarea soarelui.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Turcia este considerată un aliat al Ucrainei căreia îi furnizează drone de luptă, însă Ankara are grijă să mențină o poziție neutră față de Rusia, de care depinde pentru aprovizionarea cu energie și cereale, pentru a propune o mediere între cele două țări.

Ankara a oferit asistență, la cererea Națiunilor Unite, pentru a securiza coridoarele maritime în vederea exportului de cereale ucrainene.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov urmează să se deplaseze miercuri în Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
grâu
exporturi
turcia
rusia
ucraina