Oficiali ruși vorbesc despre integrarea zonelor ucrainene ocupate de ruși Herson și Zaporijie în Rusia, prin organizarea de referendumuri

Oficiali ruși vorbesc despre integrarea zonelor ucrainene ocupate de ruși Herson și Zaporijie în Rusia, prin organizarea de referendumuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Mai mulți oficiali ruși au vorbit despre integrarea zonelor ucrainene ocupate de ruși Herson și Zaporijie în Federația Rusă, prin organizarea de referendumuri, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Agenția de presă rusă RIA Novosti îl citează pe Serghei Cekov, membru al Consiliului Federației Ruse, care a spus că anul acesta ar putea fi organizate referendumuri la Herson și Zaporijie, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA

Forțele ruse ocupă o mare parte din Herson, unde luptele continuă, și o parte din regiunea Zaporijie.

”Cred că toate teritoriile controlate de Rusia au șanse foarte mari să fie reunite cu Federația Rusă. Acestea au fost inițial teritorii rusești”, a mai afirmat Tsekov.

Hersonul a fost anexat de Imperiul Rus la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dar face parte din Ucraina din 1991, când și-a câștigat independența.

Andrei Turchak, un alt membru al Consiliului Federației și al partidului de guvernare, Rusia Unită, a precizat că regiunea Herson și teritoriile eliberate ale republicilor separatiste Lugansk și Donețk vor deveni parte a Rusiei. Însă, în același timp, el a spus că decizia va fi luată chiar de locuitorii acestor regiuni.

”Ar trebui organizat un referendum de îndată ce situația este pregătită pentru acest lucru, de îndată ce bombardamentele încetează și apare o zonă de securitate”, a spus Turchak.

”Sunt sigur că și locuitorii din Zaporijie își vor exprima opinia în sprijinul unei astfel de decizii”, a conchis el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
zaporijie
ucraina