Opozantul Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, riscă o pedeapsă de încă 15 ani

Opozantul Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, riscă o pedeapsă de încă 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2022

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care tocmai a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare, a declarat că a primit un nou rechizitoriu din partea justiției ruse, de data aceasta pentru extremism, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această acuzație vine cu o pedeapsă de posibil încă 15 ani de închisoare, a anunțat pe Instagram liderul opoziției din Rusia, care pe 4 iunie va împlini 46 de ani, scrie Agerpres.

CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an CITEȘTE ȘI CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an

"Am creat, după cum se dovedește, un grup extremist pentru a incita la ură împotriva oficialilor și a oligarhilor", a scris militantul anticorupție.

Navalnîi și-a făcut dușmani puternici prin dezvăluirile despre corupție și abuzurile de putere din aparatul de stat rus, iar fundația sa anticorupție a fost clasificată ca extremistă de către autorități.

Justiția din Moscova are reputația de a fi controlată de Kremlin. Activiștii pentru drepturile omului vorbesc despre caracterul arbitrariu al măsurilor adoptate de autorități pentru a reduce la tăcere opoziția.

Până în prezent, fiecare rechizitoriu împotriva celui mai cunoscut oponent al președintelui Putin s-a încheiat cu un verdict de vinovăție. Navalnîi l-a învinuit pe președintele Putin pentru o tentativă de asasinat cu agentul chimic Noviciok petrecută în august 2020, căreia i-a supraviețuit la limită, acuzație negată de liderul de la Kremlin.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîș, a scris pe Twitter că în urmă cu doar o săptămână o pedeapsă de nouă ani de închisoare în condiții deosebit de dure a fost confirmată de justiția rusă."Putin nu-l va lăsa pe Aleksei să iasă atât timp cât va fi la putere. Prin urmare, este de datoria noastră să punem capăt puterii sale cât mai curând posibil", a spus ea.

Iarmîș a salutat sancțiunile impuse președintelui Putin și anturajului său de către țările occidentale pentru războiului declanșat împotriva Ucrainei. Ea a adăugat că devine evident pe zi ce trece că aceste măsuri punitive sunt eficiente, deoarece Putin și aparatul său de putere continuă să ceară ca acestea să fie ridicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
aleksei navalnîi
rusia