OIE anunță descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă în Rusia

OIE anunță descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2018

Rusia a raportat descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă H5N2 la o fermă din regiunea Kostromskaya, vestul Rusiei, a informat Organizația Mondială a Sănătății Animale (OIE), citând informațiile furnizate de Ministerul Agriculturii din Rusia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OIE a precizat că virusul a provocat decesul a 506 de păsări dintr-un grup de aproape 500.000 de păsări de la o fermă din Harino. Alte 1.223 de păsări au fost sacrificate. Ministerul Agriculturii din Rusia nu a precizat ce tip de păsări au fost afectate de gripa aviară înalt patogenă, scrie Agerpres.

Ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, ministru de Finanțe, promite că Turcia va ieși și mai puternică din criza monetară și îndepărtează orice ajutor din partea FMI CITEȘTE ȘI Ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, ministru de Finanțe, promite că Turcia va ieși și mai puternică din criza monetară și îndepărtează orice ajutor din partea FMI

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare au impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să țină păsările închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
rusia