Oligarh rus în exil: Vladimir Putin nu vrea să anexeze Ucraina, ci să o distrugă

Oligarh rus în exil: Vladimir Putin nu vrea să anexeze Ucraina, ci să o distrugă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Oligarhul rus în exil Leonid Nevzlin a declarat într-un interviu că președintele rus Vladimir Putin nu vrea să anexeze Ucraina, ci să o "distrugă".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comentariile lui Nevzlin au fost făcute într-un interviu acordat publicației The Times of Israel, în care fostul vicepreședinte al companiei petroliere Iukos, care a fost destructurată de guvernul rus la începutul anilor 2000, a declarat că, la început, Putin "urmărea reînnoirea modelului sovietic și anexarea Ucrainei, Moldovei și Belarusului la Rusia". Dar acum, "totul s-a schimbat", arată Știrile Pro TV.

BCR, profit în creștere cu jumătate la 6 luni. Venituri mai mari din dobânzi, creștere record pe creditarea corporate CITEȘTE ȘI BCR, profit în creștere cu jumătate la 6 luni. Venituri mai mari din dobânzi, creștere record pe creditarea corporate

"Putin încearcă să distrugă Ucraina. O înțelegem din această violență insuportabilă și din natura oribilă a acestui război", a declarat Nevzlin pentru cotidianul online, potrivit Newsweek.com.

"El distruge orașele vorbitoare de limbă rusă, distruge ființe umane. Acesta este modul lui de a se răzbuna - împotriva Ucrainei și împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. El măcelărește ucraineni și distruge infrastructura. Oricine este implicat în lucrările de restaurare va trebui să curețe molozul și să construiască de la zero", a dăugat el.

Vladimir Putin ar fi dorit inițial să împartă averile din Ucraina

Oligarhul exilat a declarat că au existat "zvonuri" potrivit cărora Putin ar fi căutat inițial să împartă averile din Ucraina, dar a precizat că, dacă "așa ar fi fost cazul, nu ar fi distrus" oțelăria Azovstal, ci "ar fi preluat-o pentru a o transmite ulterior asociaților săi".

Uzina a fost locul ultimei rezistențe împotriva forțelor rusești în orașul portuar ucrainean Mariupol în această primăvară.

"Ați văzut câmpul din Donbas care a fost semănat cu bombe și explozibili? Aceasta este viziunea lui pentru Ucraina. Războiul va continua mult timp", a adăugat Nevzlin, care a fugit din Rusia în Israel în 2003, în timp ce mai mulți colegi de-ai săi au fost arestați de oficialii ruși.

În martie, în urma invaziei din Ucraina, oligarhul exilat a renunțat la cetățenia rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
ucraina