OMV construiește cea mai mare centrală de hidrogen pe bază de electroliză din Austria

OMV construiește cea mai mare centrală de hidrogen pe bază de electroliză din Austria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 feb 2021
OMV va construi cea mai mare centrală pentru producerea hidrogenului din surse regenerabile din Austria, investiție de 25 milioane de euro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua centrală va fi construită la rafinăria OMV din Schwechat, în apropiere de Viena, împreună cu Kommunalkredit Austria, creditor specializat în finanțarea proiectelor din energie și infrastructură, care va acoperi 50% din costul investiției.

Cu o putere de 10 MW, centrala va produce anual până la 1.500 de tone de hidrogen verde, folosind tehnologia de electroliză PEM (membrană de polimer electrolitic), potrivit acționarului majoritar al OMV Petrom.

Naftogaz anunță în presa din Ucraina un memorandum cu OMV Petrom pentru Marea Neagră. Niciun anunț al companiei românești CITEȘTE ȘI Naftogaz anunță în presa din Ucraina un memorandum cu OMV Petrom pentru Marea Neagră. Niciun anunț al companiei românești

Hidrogenul astfel obținut va fi folosit pentru hidrogenarea combustibililor fosili și bio, înlocuind hidrogenul gri (provenit din gaze naturale) produs la rafinăria din Schwechat.

“Prin construirea celei mai mari centrale de hidrogen pe bază de electroliză din Austria aducem o nouă contribuție la reducerea emisiilor de CO2 și la îndeplinirea obiectivelor climatice, pentru care hidrogenul este o tehnologie-cheie. Am optat în mod deliberat pentru producția de hidrogen verde la scară industrială, deoarece îi vedem potențialul - pentru utilizare rutieră cu emisii reduse de carbon, precum și pentru reducerea emisiilor de CO2 în activitățile industriale”, spune Thomas Gangl, directorul operațional al OMV Downstream.

Noua centrală de hidrogen va intra în funcțiune în a doua jumătate a anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
hidrogen electroliza
centrala hidrogen
hidrogen verde
rafinaria schwechat
emisii co2