Viktor Orban cere puteri extinse în Guvern, invocând combaterea COVID-19

Viktor Orban cere puteri extinse în Guvern, invocând combaterea COVID-19
scris 15 feb 2021

Premierul ungar Viktor Orban a cerut luni parlamentului să extindă puterile speciale ale guvernului pentru a gestiona pandemia de COVID-19, adăugând că doar vaccinările îi vor putea permite executivului să relaxeze restricțiile introduse în toamna anului trecut, informează Reuters.

''Vrem mai mult decât doar să întoarcem semnul 'Închis' de pe ușa noastră. Vrem să redeschidem economia și întreaga viață civilă'', a declarat Orban în fața aleșilor ungari, scrie Agerpres.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Șeful executivului de la Budapesta a subliniat că Ungaria are nevoie de vaccinuri mai rapid decât sunt ele disponibile în Uniunea Europeană, fiind necesare importuri de vaccin din Rusia și China, ca și din Occident. Un număr de 336.297 persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 129.339 au primit și doza de rapel.

Restricțiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au fost prelungite până la 1 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
covid-19