Papa Francisc revine la Budapesta. Doi maeștri dulgheri lucrează 12 ore pe zi, peste 20 de tronuri pregătite

Papa Francisc revine la Budapesta. Doi maeștri dulgheri lucrează 12 ore pe zi, peste 20 de tronuri pregătite
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2023

Papa Francisc revine în Ungaria, într-o vizită oficială, în 28 aprilie. Suveranul Pontif va avea o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în decursul vizitei de trei zile, au anunțat responsabilii de la Vatican. Pregătirile pentru vizita papală sunt în plină desfășurare la Budapesta, tâmplarii lucrând la tronurilor papale încă de la Paște, potrivit M1 News. Organizatorii spun că sunt în grafic cu lucrările și că vor fi pregătiți pentru sosirea Papei Francisc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doi maeștri dulgheri lucrează 12 ore pe zi pentru ca Sfântul Părinte să se așeze pe scaunele care răspund solicitărilor Vaticanului în timpul vizitei sale. 5 tronuri sunt pregătite pentru Papă și alte 16 pentru episcopi și diaconi, arată G4Media.

VIDEO Putin a participat la sjluba de Înviere. Ouă oferite reciproc CITEȘTE ȘI VIDEO Putin a participat la sjluba de Înviere. Ouă oferite reciproc

La cererea șefului Bisericii Catolice, tronurile vor fi simple și deschise la culoare

Cele folosite de Papă au spatele mai înalt și fiecare este gravat cu stema Vaticanului. Scaunele sunt din plop, frasin si stejar. Scena principală este deja în construcție în Piața Kossuth, unde va fi amplasat altarul. Acesta este unul dintre punctele importante ale vizitei papale. Șeful Bisericii Catolice va oficia aici liturghie pe 30 aprilie. Oricine poate vizita piața fără a fi necesară o înregistrare prealabilă.

Organizatorii recomandă vizitatorilor să se apropie de locație din direcția pieței Szabadság. Porțile se vor deschide la 06:00 dimineața. Piața din fața parlamentului va fi accesibilă după un control de securitate până la ora 08:00, după care va fi închisă. Conform planurilor, Sfântul Părinte va face ocolul pieței în papamobil în jurul orei 09:00. Liturghia începe la ora 10:00.

„Sfântul Părinte are încredere în noi, întrucât crede că suntem capabili să organizăm și să pregătim un program de trei zile în două luni. Acum mai sunt aproape două săptămâni până la începerea vizitei papale, așa că organizarea este pe drumul cel bun și pot spune cu încredere că, datorită muncii multor oameni, facem progrese bune atât din partea bisericii, cât și a statului, și sper că toată lumea va avea o experiență de neuitat”, a spus Tamás Tóth, secretar al Conferinței Episcopilor Catolici Maghiari.

Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru „furtul miliardului” CITEȘTE ȘI Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru „furtul miliardului”

În timpul vizitei sale în Ungaria, Papa Francisc se va întâlni și cu oameni săraci și defavorizați în Grădina Trandafirilor, în timp ce peste 10.000 de elevi îl vor aștepta pe Sfântul Părinte în Arena Sportiv Papp László. Toate programele vizitei papale vor fi transmise în direct de mass-media publică.

Papa Francisc a vizitat ultima dată Ungaria în 2021, la Congresul Euharistic.

viewscnt
Afla mai multe despre
papa
ungaria