Parlamentul ceh a aprobat plafonarea prețului la energie electrică și gaze

Parlamentul ceh a aprobat plafonarea prețului la energie electrică și gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2022

Parlamentul ceh a aprobat plafonarea prețului la energie electrică și gaze pentru gospodării și micii consumatori într-o nouă lege a energiei, în contextul creșterii prețurilor, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Senatul a aprobat, după Camera Deputaților, un amendament la legea energiei, iar președintele Milos Zeman urmează să semneze amendamentul, etapă considerată a fi o formalitate, scrie Agerpres.

Pepsi a pus capăt producției în Rusia, la șase luni după ce a promis să facă acest lucru CITEȘTE ȘI Pepsi a pus capăt producției în Rusia, la șase luni după ce a promis să facă acest lucru

Conform noi legislații, gospodăriile private și micii consumatori, cum ar fi cei care desfășoară activități independente, vor plăti începând din noiembrie echivalentul a cel mult 24 de cenți pe kilowatt-oră de electricitate și 12 cenți pe kilowatt-oră de gaz natural.

Diferența dintre prețul pieței și plafonul de preț urmează să fie rambursată furnizorilor la un cost estimat de peste patru miliarde de euro.

Coaliția guvernamentală, formată din cinci partide și condusă de premierul Petr Fiala, se afla sub o presiune din ce în ce mai mare după o creștere abruptă a prețurilor la energie. Aproximativ 70.000 de persoane s-au adunat în Piața Wenceslas din Praga la începutul acestei luni, cerând demisia guvernului și încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei, impuse după ce trupele ruse au invadat Ucraina.

În toată Europa, prețurile la energie electrică și gaze ating niveluri record în urma invadării Ucrainei. Multe țări europene depind foarte mult de gazul din Rusia. Moscova a redus drastic livrările către mai multe țări ca măsură de represalii pentru sancțiunile impuse din cauza războiului, ceea ce a forțat multe guverne europene să găsească alternative, de teama unei penurii în iarna ce se apropie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
pret
energie