Parlamentul ungar a adoptat legea așa-zisă a "sclaviei"

Parlamentul ungar a adoptat legea așa-zisă a "sclaviei"
scris 12 dec 2018

Parlamentul ungar a aprobat miercuri, într-o atmosferă foarte tensionată, o lege controversată care flexibilizează timpul de lucru suplimentar și pe care sindicatele și opoziția parlamentară o numesc a "dreptului la sclavie", transmite AFP.

Legea, care crește semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an, a fost adoptată cu 130 de voturi pentru, 52 împotrivă și o abținere, scrie Agerpres.

Teodorovici anunță controale la companiile mari și medii de anul viitor CITEȘTE ȘI Teodorovici anunță controale la companiile mari și medii de anul viitor

Opozanții văd în ea rezultatul presiunii exercitate de giganții germani din industria auto, piloni ai economiei din Ungaria, în favoarea flexibilizării timpului de lucru într-un context de deficit acut de forță de muncă în țară.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ungaria
legea sclaviei