Partidul lui Putin și Dmitri Medvedev cere o naționalizare a întreprinderilor străine care și-au încetat activitatea în Rusia din cauza invaziei ruse a Ucrainei

Partidul lui Putin și Dmitri Medvedev cere o naționalizare a întreprinderilor străine care și-au încetat activitatea în Rusia din cauza invaziei ruse a Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin cere o naționalizare a întreprinderilor care și-au încetat activitatea în Rusia, în urma sancțiunilor impuse de Occident Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, denunțând o ”înjunghiere pe la spate”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia analizează ce mijloace are la dispoziție pentru a răspunde acestor sancțiuni fără precedent, relatează Le Figaro.

Senatorul Andrei Turceak, secretarul general al Consiliului partidului, un apropiat al liderului de la Kremlin, îndeamnă Rusia, într-un comunicat postat pe site-ul formațiunii, la o naționalizare a întreprinderilor occidentale care și-au suspendat activitatea după invazia rusă a Ucrainei, scrie News.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

El denunță aceste decizii drept ”pur politice”.

Națonalizarea ”este o măsură extremă, dar nu vom tolera înjunghieri în spate”, denunță el.

O serie de întreprinderi occidentale și-au suspendat, în ultimele zile, activitatea în Rusia, ca măsură de retorsiune față de invazia Ucranei, între care British Petroleum (BP), Ersnt&Young, FedEx, Ikea sau Maersk.

Acest lucru urmează să afecteze puternic salariații ruși ai acestor întreprinderi și activitatea economică a Rusiei, estmează Turceak.

Rusia a întors în favoarea sa sancțiunile pe care i le-a impus Occidentul în 2014, când a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Kremlinul a luat atunci măsuri în vederea unei consolidări a producției alimentare, pentru ca Rusia să fie mai puțin dependentă de importuri.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev pledează, la rândul său, în favoarea unor contra-sancțiuni puternice și susține ideea unei naționalizări a întreprinderilor străine.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

”Vom confisca activele străinilor și companiilor străine din Rusia, în funcție de sancțiunile antiruse impuse de țări. Este posibil să naționalizăm bunurile cetățenilor țărilor ostile”, declară el într-un interviu acordat ziarului rus Vzgiad.

Guvernul rus a anunțat luni că debitorii ruși și-ar putea rambursa creditorii străini în ruble, în contextul în care moneda națională rusă s-a depreciat la un nivel record în ultimele zile.

Deviza rusă a ajuns la 140 de ruble dolarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vladimir putin
nationalizare