Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari

Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Nexo, o companie specializată în tranzacționarea cryptomonedelor, dă în judecată Bulgaria pentru despăgubiri în valoare de peste 3 miliarde de dolari. Valoarea sumei pretinse este determinată de prejudiciile materiale și afectarea imaginii sale din cauza acțiunilor autorităților bulgare în cadrul anchetei împotriva companiei, angajaților și conducerii acesteia, potrivit Novini, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acuzațiile la adresa Nexo s-au dovedit a fi nefondate, iar dosarul de cercetare penală a fost încheiat, din lipsa dovezilor privind comiterea unei infracțiuni.

ULTIMA ORĂ România nu participă la Eurovision 2024 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România nu participă la Eurovision 2024

Solicitarea de despăgubiri a fost depusă la Centrul Internațional de Soluționare a Litigiilor de Investiții (ICSID) din cadrul Băncii Mondiale din Washington, conform acordurilor internaționale privind protecția investițiilor.

Nexo susține că ancheta statului bulgar ar fi fost însoțită de o campanie media împotriva companiei și difuzarea de afirmații false, despre care spune că ar fi cauzat prejudicii activității și reputației internaționale a companiei Nexo. 

viewscnt
Afla mai multe despre
crypto
nexo