Un tronson important de autostradă urmează să fie finalizat în Ungaria

Un tronson important de autostradă urmează să fie finalizat în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Operațiunea de testare și procedura de predare tehnică sunt deja în curs de desfășurare pe ultima secțiune a autostrăzii M6 din Ungaria. Proiectul va finaliza secțiunea ungară a coridorului TEN-T între regiunile Mării Adriatice și Mării Baltice, transmite Infostart, citată de Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

E vorba despre tronsonul de 20 de kilometri al autostrăzii dintre Bóly și Ivánvárda, din județul Baranya, cu o lățime de 26,6 metri, separare fizică la mijloc și bandă de urgență.

INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028

În ianuarie, proiectul a intrat în faza finală, iar în toamnă a fost finalizată construcția trotuarelor de asfalt lipsă, a legăturilor cu drumurile de pământ și benzilor de ieșire. Gardurile de protecție pentru animale sălbatice au fost închise la intersecții. Au fost finalizate toate echipamentele de inginerie rutieră (marcaje pe trotuare, indicatoare, parapet, bariere luminoase), precum și asfaltarea zonelor de parcare și a trotuarelor de la stația de măsurare a greutății pe osie pentru siguranța traficului. De asemenea, în curând va fi finalizată și reabilitarea zonelor afectate de construcție.

Până la predare mai trebuie finalizată amenajarea de teren, demontarea și îndepărtarea obiectivelor temporare, curățarea trotuarelor, instalarea de bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete.

A fost demarată procedura de predare-primire tehnică, după care Ministerul Construcțiilor și Transporturilor din Ungaria (ÉKM) va iniția procedurile de punere în funcțiune și de acordare a licențelor de exploatare la autoritățile competente. Odată finalizat procesul de autorizare, ultima secțiune a autostrăzii M6 va putea fi deschisă traficului.

Extinderea autostrăzii M6 până la graniță va îmbunătăți infrastructura de transport în regiunile Dunării și Mohács. Dezvoltarea va permite, de asemenea, gestionarea sigură și rapidă a traficului de tranzit între nordul și sudul Europei. Finalizarea ultimei secțiuni a M6 va completa secțiunea ungară a coridorului TEN-T care leagă regiunile Mării Adriatice și Mării Baltice.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostradă
ungaria