Polițiștii chinezi vor patrula pe străzile din Ungaria

Polițiștii chinezi vor patrula pe străzile din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Ministerul ungar de Interne a confirmat că polițiștii chinezi vor putea în curând să patruleze în Ungaria, transmite publicația maghiară index.hu. Astfel, polițiștii chinezi vor lucra în Ungaria în temeiul unui acord similar încheiat anterior între Serbia și China. Conform acelui acord, poliția chineză a fost autorizată oficial să patruleze în orașele sârbești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Welt, acordul de cooperare în domeniul securității dintre Ungaria și China ar face posibilă patrularea polițiștilor chinezi în Ungaria (trebuie amintit că, la mijlocul lunii februarie, Viktor Orbán l-a primit pe Wang Xiaohong, consilier de stat și ministru al Securității Publice al Republicii Populare Chineze). La acea dată, Vang Hsiahong s-a întâlnit, de asemenea, cu Sándor Pintér, ministrul de Interne, și a încheiat cu acesta acordul menționat anterior, arată G4Media.

Grecia: Amendă de 20.000 de euro pentru localurile fără muzică grecească. Indignare la hotelieri și ridiculizare pe internet CITEȘTE ȘI Grecia: Amendă de 20.000 de euro pentru localurile fără muzică grecească. Indignare la hotelieri și ridiculizare pe internet

Potrivit ziarului german, toate acestea ar putea fi legate de faptul că în Ungaria vin tot mai mulți investitori și lucrători chinezi, pe care regimul dictatorial, comunist, de la Beijing vrea să-i supravegheze în continuare.

Nu este o coincidență faptul că, potrivit unor relatări anterioare ale ziarului, China a înființat deja în anii anteriori în unele țări – uneori europene – posturi de poliție ilegale, așa-numitele „service stations”.

Miercuri, Ministerul de Interne a dat un răspuns la întrebarea dacă, în conformitate cu acordul, polițiștii chinezi pot într-adevăr patrula în această țară. În răspunsul lor la Telex, au scris în mod specific:

UE a dat Ucrainei doar jumătate din ajutorul promis. Ce loc ocupă România în topul angajamentelor CITEȘTE ȘI UE a dat Ucrainei doar jumătate din ajutorul promis. Ce loc ocupă România în topul angajamentelor

”În viitor, ofițerii de poliție din cele două țări vor putea efectua patrule comune, ajutând astfel la o comunicare mai eficientă între cetățenii și autoritățile din cele două țări, îmbunătățind securitatea internă și ordinea publică”.

Ministerul de Interne a adăugat, de asemenea, că scopul acordului de cooperare este de a îmbunătăți securitatea zonelor turistice din cele două țări în perioadele de vârf ale turismului și, în general, în timpul evenimentelor care atrag mulțimi mai mari.

„Încheierea unor acorduri similare nu este fără precedent, poliția ungară își ajută de asemenea colegii croați în activitatea lor pe coasta croată în timpul sezonului turistic principal, poliția austriacă a asigurat de asemenea un serviciu comun cu colegii lor unguri la Lacul Balaton”, au scris ei.

Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis „să se adreseze” celor două camere ale parlamentului rus și comunității internaționale pentru ajutor și „protecție” CITEȘTE ȘI Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis „să se adreseze” celor două camere ale parlamentului rus și comunității internaționale pentru ajutor și „protecție”

Potrivit comunicatului lor, orașele afectate, numărul de polițiști participanți, perioadele și locațiile turistice de vârf vor fi stabilite de către organele executive, ținând cont de aspectele legate de organizarea serviciului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
china