Polonia, depășită de al doilea val de COVID-19, instalează un spital temporar pe Stadionul Național din Varșovia

Polonia, depășită de al doilea val de COVID-19, instalează un spital temporar pe Stadionul Național din Varșovia
scris 19 oct 2020

Polonia - o țară al cărei sistem de sănătate este depășit de noul val al epidemiei covid-19 - urmează să deschidă un spital de campanie pe stadionul din Varșovia, a anunțat luni Guvernul, relatează Reuters.

Polonia - care înlănțuie ”recorduri” de noi contaminări și de morți în ultimele săptămâni - duce lipsă de medici, de paturi și de echipament pentru a face față afluxului pacienților bolnavi de covid-19, scrie News.ro.

Dumitru Dragomir - invalidat de instanță pentru CGMB. Elisabeta Lipă și Anghel Iordănescu vor fi consilieri generali CITEȘTE ȘI Dumitru Dragomir - invalidat de instanță pentru CGMB. Elisabeta Lipă și Anghel Iordănescu vor fi consilieri generali

”Premierul a ordonat sâmbătă să se instaleze un prim spital temporar pe Stadionul  Național”, a anunțat la postul Radio Zet.secretarul general al Guvernului Michal Dworczyk.

În total, 500 de paturi pentru pacienți bolnavi de covid-19 urmează să fie instalate inițial, iar capacitatea ar putea crește la 1.000 de paturi, a precizat el.

Alte regiuni ale țării lucrează în vederea unor instalații similare.

Guvernul de la Varșovia i-a îndemnat săptămâna trecută pe polonezi să rămână acasă, a ordonat să se închidă sălile de sport și piscinele, a limitat programul restaurantelor și a încurajat învățământul la distanță.

Polonia a anunțat sâmbătă 9.622 de noi contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore.

Bilanțul total a crescut la 3.524 din cauza covid-19 și 167.230 de contaminări cu virusul.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
stadionul național din varșovia