Polonia deschide centre de vaccinare împotriva COVID-19 în apropierea cimitirelor

Polonia deschide centre de vaccinare împotriva COVID-19 în apropierea cimitirelor
scris 2 nov 2021

Ministerul polonez al Sănătății și-a extins campania de vaccinare împotriva COVID-19 în cimitirele din întreaga țară, în timp ce oamenii se îndreaptă spre cimitire de Ziua Tuturor Sfinților, relatează Euronews.

Cimitirele poloneze s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus, spre disperarea credincioșilor și a florarilor.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

„Anul trecut a fost un dezastru imens. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și vin oamenii”, a spus Michal Debinski, un florar polonez, citat de Euronews.

Redeschiderea din acest an vine pe măsură ce numărul infecțiilor zilnice este în creștere în țară, scrie g4media.ro.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății la 31 octombrie, în Polonia au fost 7.145 de noi infecții cu coronavirus, iar nouă persoane au murit din cauza COVID-19.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Însă, polonezi pot face acum două lucruri deodată: să facă ordine în mormintele rudelor lor și să se vaccineze, în timp ce ambulanțele sau dube speciale așteaptă lângă cimitire pentru a administra un serul oricui își dorește prima sau a doua doză și chiar doza booster.

„Este o idee bună, mai ales când al patrulea val capătă amploare. Am primit două doze, cred că cimitirul încurajează reflecția asupra vieții, morții și pandemiei”, a declarat o femeie pentru presa locală.

„Cred că aceasta este o idee bună, sunt student și cu cât mă gândesc mai mult la asta, cu atât mai mult cred că ar trebui să ne vaccinăm cu toții”, a adăugat o altă persoană.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
vaccinare
cimitire