Skoda Auto a reluat activitățile productive, după o pauză de două săptămâni luată din cauza lipsei semiconductorilor

Skoda Auto a reluat activitățile productive, după o pauză de două săptămâni luată din cauza lipsei semiconductorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2021

Skoda Auto, divizia cehă a grupului german Volkswagen, a reluat duminică activitățile productive, după o pauză de două săptămâni luată din cauza lipsei semiconductorilor, a declarat un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a anunțat pe 7 octombrie că ”va reduce semnificativ sau chiar va opri” producția, începând din 18 octombrie și până la sfârșitul acestui an, din cauza deficitului de semiconductori existent la nivel global, care afectează sectorul auto, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

”Pot confirma că majoritatea liniilor de producție ale Skoda Auto vor relua activitatea, după o întrerupere de două săptămâni, în această seară, începând cu tura de noapte, la ora 22:00”, a spus Kamila Biddle, confirmând o informație publicată anterior de agenția de presă CTK.

Asociația Cehă a Industriei Auto a declarat că producătorii de automobile din Cehia vor produce anul acesta cu un sfert de milion mai puține mașini decât erau așteptările, din cauza deficitului global de semiconductori, costând sectorul auto ceh 200 de miliarde de coroane (9 miliarde de dolari) în vânzări.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Sectorul auto este coloana vertebrală a economiei cehe, angajând 180.000 de lucrători și reprezentând un sfert din producția industrială.

Economia cehă a înregistrat în trimestrul al treilea o creștere mai lentă decât era anticipat, arătând o redresare încetinită de scăderea cererii externe și criza globală din lanțurile de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda auto
cehia