Polonia își mută trupe la granița de est

Polonia își mută trupe la granița de est
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Polonia a început să deplaseze peste 1.000 de soldați în estul țării, a anunțat ministrul apărării, pe fondul îngrijorării crescânde în această țară membră NATO că prezența luptătorilor Grupului Wagner în Belarus ar putea duce la creșterea tensiunii la granița sa, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Peste 1.000 de soldați și aproape 200 de unități de echipament din Brigăzile Mecanizate 12 și 17 încep să se mute în estul țării", a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter. "Aceasta este o demonstrație a pregătirii noastre de a răspunde la încercările de destabilizare din apropierea graniței țării noastre", a adăugat ministrul polonez al apărării, potrivit News.ro.

Investițiile străine din Grecia au atins un nivel record CITEȘTE ȘI Investițiile străine din Grecia au atins un nivel record

Decizia lui Vladimir Putin de a oferi luptătorilor din grupul Wagner posibilitatea de a se muta în Belarus a dus la temeri în rândul membrilor estici ai NATO că prezența mercenarilor lui Prigoijin va provoca o și mai mare instabilitate în regiune.

Duminica trecută, Polonia a anunțat că va trimite 500 de polițiști pentru a consolida securitatea la granița cu Belarus.

Polonia a înregistrat în ultimele săptămâni o creștere a numărului de imigranți care încearcă să treacă granița cu Belarus. Potrivit poliției de frontieră, peste 200 de persoane au încercat să treacă ilegal vineri, inclusiv cetățeni din Maroc, India și Etiopia. Polonia a acuzat Belarusul că a creat în mod artificial o criză a migranților la graniță începând din 2021, aducând cu avionul persoane din Orientul Mijlociu și Africa și încercând să le împingă să treacă peste graniță.

Un comandant de rang înalt din cadrul Wagner a fost citat spunând sâmbătă că mercenarii din grupul Wagner se pregătesc să se mute în Belarus.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
trupe