Polonia vrea să taxeze cu 19% mutarea activelor și producției în străinătate

Polonia vrea să taxeze cu 19% mutarea activelor și producției în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2018

Autoritățile poloneze intenționează să introducă o ''taxă de exit'' de până la 19%, care va fi impusă companiilor și persoanelor fizice înstărite care își mută activele sau producția în străinătate, a informat Ministerul polonez de Finanțe, citând un proiect de act normativ care ar urma să intre în vigoare în 2019, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxa va fi impusă atunci când activele sunt mutate în afara Poloniei, iar țara își pierde dreptul de a taxa venitul rezultat de pe urma vânzării acelor active sau atunci când o persoană cu acțiuni sau alte active financiare în valoare de cel puțin două milioane de zloți (533.000 dolari) le mută definitiv în străinătate, a precizat Ministerul polonez de Finanțe, potrivit Agerpres.

EXCLUSIV Finanțele pregătesc modificări pentru a aplica Legea prevenirii firmelor fără case de marcat cu jurnal electronic după 1 septembrie. Firmele scapă de amenzi de până la 20.000 lei și suspendarea activității CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele pregătesc modificări pentru a aplica Legea prevenirii firmelor fără case de marcat cu jurnal electronic după 1 septembrie. Firmele scapă de amenzi de până la 20.000 lei și suspendarea activității

Potrivit autorităților de la Varșovia, obiectivul actului normativ este implementarea directivei Uniunii Europene privind evaziunea fiscală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
exit
taxa