Premierul grec a supraviețuit moțiunii de cenzură inițiate ca urmare a acordului privind denumirea Macedoniei. În Grecia au loc proteste masive

Premierul grec a supraviețuit moțiunii de cenzură inițiate ca urmare a acordului privind denumirea Macedoniei. În Grecia au loc proteste masive
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2018

Premierul grec Alexis Tsipras a supraviețuit sâmbătă votului de neîncredere din Parlament inițiat ca urmare a acordul privind denumirea Macedoniei, anunță BBC. Aceasta în timp ce în fața sediului Legislativului, dar și în țară, aveau loc proteste față de acord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de principalul partid de opoziție din Grecia, Noua Democrație, care susține că Tsipras a făcut prea multe concesii prin acest acord, scrie News.ro.

Rezultatul votului a fost de 153 - 127, moțiunea fiind respinsă, iar duminică va putea avea loc ceremonia istorică de semnare a acordului.

Rusia transmite Norvegiei că planul de a mări prezența marinei americane subminează încrederea dintre Moscova și Oslo și nu va rămâne fără consecințe CITEȘTE ȘI Rusia transmite Norvegiei că planul de a mări prezența marinei americane subminează încrederea dintre Moscova și Oslo și nu va rămâne fără consecințe

În timpul dezbaterilor, atât în fața Parlamentului, cât și în alte orașe ale Greciei, au avut loc proteste față de acordul convenit de Tsipras cu omologul său macedonean. De asemenea, au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție.

Miniștrii de Externe ai ambelor țări, Nikos Kotzias și Nikola Dimitrov, se vor întâlni la graniță pentru o ceremonie în cadrul căreia vor semna documentul, în prezența premierilor grec și macedonean.

Tsipras și prim-ministrul macedonean Zoran Zaev au ajuns marți la un acord istoric pentru a redenumi fosta republică iugoslavă „Republica Macedonia de Nord”, rezolvând astfel o dispută veche de mai multe decenii.

Acordul a stârnit o opoziție vehementă în ambele țări. Președintele macedonean a declarat că va bloca înțelegerea iar în Grecia opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva lui Tsipras.

Înțelegerea are nevoie de aprobarea Parlamentelor ambelor țări și trebuie să treacă de un referendum în Macedonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
macedonia
alexis tsipras