Premierul ungar Viktor Orban refuză să vină în fața Parlamentului European

Premierul ungar Viktor Orban refuză să vină în fața Parlamentului European
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2020

Premierul ungar Viktor Orban a refuzat miercuri o invitație din partea președintelui Parlamentului European de a participa la o dezbatere cu privire la starea de urgență instaurată în țara sa în contextul pandemiei de COVID-19 și a repercusiunilor acesteia asupra drepturilor și libertăților fundamentale, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La ora actuală, lupta împotriva epidemiei îmi consumă întreaga energie și forță", a declarat premierul ungar ca răspuns la invitația președintelui Parlamentului European, italianul David Sassoli, potrivit agenției de presă ungare MTI.

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile CITEȘTE ȘI Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile

Problema stării de urgență instaurate în Ungaria și a consecințelor acesteia asupra statului de drept va constitui joi subiectul unei dezbateri în cadrul unei sesiuni plenare a Parlamentului European, scrie Agerpres.

Potrivit regulii în vigoare pentru astfel de dezbateri, "nivelul de participare este cel al șefilor de stat sau de guvern", a precizat David Sassoli într-o scrisoare adresată lui Viktor Orban, cerându-i liderului ungar un răspuns.

Budapesta preconizează să fie reprezentată de ministrul justiției Judit Varga.

La sfârșitul lui martie, Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care îi permite premierului naționalist să guverneze până la noi ordine prin decret, în cadrul unei stări de urgență votate pentru combaterea epidemiei.

Aceste puteri sporite care i-au fost acordate lui Viktor Orban au suscitat îngrijorarea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și atenționări din partea a 16 state membre ale UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
ungaria