Bulgaria va reduce TVA pentru restaurante și cantine la 9%, din 2021

Bulgaria va reduce TVA pentru restaurante și cantine la 9%, din 2021
scris 12 mai 2020

Bulgaria intenționează să reducă Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și cantine la 9%, de la 20%, începând din 2021, pentru a ajuta industria ospitalității să își revină după pandemia de coronavirus, a declarat, marți, premierul Boiko Borissov, transmite Reuters.

Bulgaria, țară unde turismul este responsabil pentru 8% din economie, a înregistrat până acum 2.004 de cazuri confirmate de coronavirus și 93 de decese, scrie Agerpres.

Din 15 mai vor fi deschise toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, și cimitirele din Capitală CITEȘTE ȘI Din 15 mai vor fi deschise toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, și cimitirele din Capitală

Guvernul de la Sofia a închis toate restaurantele, barurile și cafenele începând de la mijlocul lunii martie pentru a ține sub control pandemia. La începutul lunii mai, autoritățile au relaxat parțial restricțiile, permițând servirea clienților în grădini sau terase.

"Vom face o excepție pentru voi, pentru că sectorul este închis în urma ordinelor noastre", a declarat Borissov, după o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor restaurantelor și hotelurilor. "Aceasta poate fi o măsură care poate da bune rezultate pe termen lung. Totul este acum în mâinile voastre", a adăugat premierul bulgar.

Într-o postare pe Facebook, Borissov a precizat că TVA redus pentru restaurante ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tva
restaurante
cantine