Președintele ceh acuză Rusia de ''prostie''

Președintele ceh acuză Rusia de ''prostie''
scris 17 mai 2021

Președintele Milos Zeman a criticat decizia Rusiei de a înscrie Cehia pe o nouă listă a așa-numitelor "state străine neprietenoase", transmite dpa.

"Partea rusă comite o prostie, deoarece este o greșeală să transformi foștii prieteni în dușmani", a declarat șeful statului ceh în vârstă de 76 de ani pentru postul de radio Frekvence 1.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Președintele Zeman a argumentat că, în cazul în care prietenia nu este posibilă, atunci ar trebui restabilite "cel puțin relații corecte", scrie Agerpres.

Conform deciziei Moscovei, numărul personalului local pe care ambasada Cehiei îl poate angaja a fost redus la 19 cetățeni ruși.

Această decizie are consecințe foarte concrete: începând din iunie, operațiunile hoteliere și ale restaurantului din cadrul Centrul Cultural Ceh din Moscova vor fi întrerupte.

Marele complex de clădiri din centrului orașului a fost construit în 1986 și servește ca bază pentru oamenii de afaceri și exportatori, precum și pentru activitățile de promovare a țării.

Clubhouse începe lansarea globală CITEȘTE ȘI Clubhouse începe lansarea globală

Cehia a acuzat serviciile de informații ale Rusiei de explozia produsă la un depozit de muniții din estul țării în 2014. Moscova a negat aceste acuzații. Au urmat expulzări reciproce de diplomați.

Cehia și Statele Unite sunt singurele țări aflate pe noua listă a Rusiei cu "state străine neprietenoase". 

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
rusia