ULTIMA ORĂ Rusia a aprobat lista cu ''țări neprietenoase''

ULTIMA ORĂ Rusia a aprobat lista cu ''țări neprietenoase''
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Guvernul rus a aprobat așa-numita lista "cu țări neprietenoase", în care au fost însă incluse doar SUA și Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informații juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova și statele occidentale, informează TASS, Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Se aprobă lista atașată cu state străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Federației Ruse, a cetățenilor Federației Ruse sau a persoanelor juridice ruse", se spune în document, arată Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Lista include doar două țări - Statele Unite și Republica Cehă - față de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie, potrivit TASS.

Cehia a reacționat deja - O decizie a Rusiei de a plasa Republica Cehă pe o listă ''cu țări neprietenoase'' alături de SUA și de a limita numărul de angajați locali la misiunea lor diplomatică din Moscova este un pas către escaladarea în continuare a relațiilor, a declarat Ministerul de Externe ceh, relatează Reuters.

Vladimir Putin a semnat luna trecută o lege care limitează numărul angajaților locali ai misiunilor diplomatice străine și ai altor agenții și a ordonat guvernului să întocmească o listă a statelor 'neprietenoase' ce vor face obiectul restricțiilor.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Conform documentului publicat vineri, misiunile diplomatice americane nu mai pot angaja deloc personal local, în timp ce misiunile cehe ar putea angaja maximum 19 persoane.

Relațiile americano-ruse nu au încetat să se degradeze pe fondul acuzațiilor Washingtonului de ingerință în alegerile prezidențiale americane din 2020, de spionaj și atacuri cibernetice.

Administrația lui Joe Biden a dispus în aprilie noi sancțiuni împotriva unor entități legate de Rusia, expulzarea a zece diplomați și o interdicție băncilor americane de a cumpăra direct datoria emisă de Rusia.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

În paralel, mai multe capitale occidentale, în special din Europa de Est, și-au înmulțit în ultimele săptămâni deciziile de expulzare a unor diplomați ruși. Praga s-a aflat în fruntea acestei mișcări, după ce guvernul ceh a acuzat serviciile secrete rusești că ar fi provocat explozia unui depozit de arme.

Moscova a luat la rândul ei măsuri de represalii și a expulzat diplomați ai țărilor respective, amintește AFP. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
lista