Primul caz de coronavirus în Republica Moldova

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova
scris 8 mar 2020

O femeie de 48 de ani este primul caz de coronavirus din Republica Moldova.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSPS) informează despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova, anunță deschide.md.

Este vorba despre o femeie care s-a întors sâmbătă din Italia, în vîrstă de 48 ani, scrie News.ro.

Pfizer discută cu BioNTech pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului CITEȘTE ȘI Pfizer discută cu BioNTech pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului

Laboratorul ANSP va face un test suplimentar pentru reconfirmare.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, obezitate de gradul 2 și hipertensiune.

Femeia a fost preluată de la Aeroport, fiind în stare gravă, cu bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, conform deschide.md.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chișinău, aterizată azi la ora 11.29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Duminică, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi luate.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
coronavirus