Producătorul ceh de arme Colt CZ Group a făcut o ofertă de fuziune cu Vista Outdoor din SUA, care o evaluează la 1,7 miliarde de dolari

Producătorul ceh de arme Colt CZ Group a făcut o ofertă de fuziune cu Vista Outdoor din SUA, care o evaluează la 1,7 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Producătorul ceh de arme Colt CZ Group a făcut o ofertă de fuziune în numerar și acțiuni către Vista Outdoor, evaluând acțiunile grupului american de articole sportive și de exterior la un preț cu 16% față de cel de pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul vine pe fondul vânzării planificate de către Vista a afacerii sale de produse sportive către compania privată de apărare și producție civilă Czechoslovak Group (CSG), anunțată în octombrie, într-un acord de 1,91 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Prăbușirea dramatică a natalității în Croația duce la penurie alarmantă de forță de muncă și nevoia de import de muncitori CITEȘTE ȘI Prăbușirea dramatică a natalității în Croația duce la penurie alarmantă de forță de muncă și nevoia de import de muncitori

Oferta de asociere făcută de Colt CZ evaluează Vista la aproximativ 1,7 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.

Vista a declarat într-un comunicat că nu a luat nicio decizie cu privire la propunerea de 30 de dolari pe acțiune, peste ultimul preț de închidere al acțiunilor, de aproximativ 25,75 dolari, dar sub nivelul maxim din 2023, de 33,78 dolari, atins în septembrie.

Colt CZ a spus că a propus menținerea unită a companiei, renunțând la planurile de a separa Vista în acest moment.

”Viziunea pieței cu privire la tranzacția Czechoslovak Group a fost clară în reacția sa la anunț, care a dus la scăderea rapidă a prețului acțiunilor (Vista), pe 16 octombrie 2023. Vom menține compania unită, permițând acționarilor actuali ai Vista să continue creșterea, iar ”New Vista” să-și păstreze listarea în SUA”, a spus Colt CZ într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Vista, publicată pe site-ul său miercuri târziu.

Oferta Colt CZ implică o finanțare nouă de 900 de milioane de dolari, inclusiv 600 de milioane de dolari în acțiuni noi emise la prețul tranzacției și 300 de milioane de dolari în datorii.

Colt CZ a adăugat că are deja un sprijin puternic din partea creditorilor săi.

Elveția va permite lucrul în ziua de duminică, dar numai în zonele turistice. Guvernul va schimba dispoziții legale în vigoare din 1964 CITEȘTE ȘI Elveția va permite lucrul în ziua de duminică, dar numai în zonele turistice. Guvernul va schimba dispoziții legale în vigoare din 1964

O răscumpărare după închiderea tranzacției ar compensa diluarea acțiunilor, au spus analiștii.

Acționarii Vista ar deține aproximativ 55% în noua companie conform acordului, a spus Colt CZ.

Vista a spus că va revizui propunerea Colt CZ, dar că nu a făcut nicio modificare în recomandarea sa pentru acordul CSG.

Acționarii de la Vista Outdoor nu trebuie să ia nicio măsură în acest moment”, se arată în comunicat.

CSG a refuzat să comenteze.

Când și-a anunțat vânzarea afacerii cu produse sportive pe 16 octombrie, Vista și-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru întregul an.

Colt CZ, împreună cu un acționar majoritar și președintele acestuia, au achiziționat împreună peste 5% din acțiunile Vista, au anunțat aceștia în octombrie.

Grupul ceh a achiziționat marca americană de arme Colt în 2021.

Colt CZ a anunțat joi că profiturile sale ajustate pe nouă luni, înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) au scăzut cu 17,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 1,9 miliarde de coroane (84,8 milioane dolari), deoarece o redresare pe piața comercială din SUA a sub așteptări.

Acțiunile Colt CZ au scăzut joi cu aproximativ 3%, la deschiderea bursei din Praga, dar și-au revenit ulterior, crescând cu aproape 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
colt cz group
vista outdoor
arme