Marea problemă a investitorilor în Republica Moldova: lipsa forței de muncă

Marea problemă a investitorilor în Republica Moldova: lipsa forței de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu, a declarat că nu doar războiul din Ucraina reprezintă un risc în ceea ce privește atragerea investițiilor, dar și lipsa calificată a forței de muncă, potrivit Radio Chișinău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Cu siguranță investiții vor fi, acum în ce măsură pentru că riscul de securitate este în continuare unul ridicat. Și cel de-al doilea aspect pe care îl consider chiar mai periculos decât războiul din Ucraina este această deșertificarea a R. Moldova. Momentul în care discutăm despre investiții. Am să fac o paranteză, în R. Moldova nu mai discutăm despre forță de muncă ieftină. Toți membrii asociației vă pot confirma acest aspect, deja vorbim despre lipsa forței de muncă active. Când oferta locurilor de muncă este mai mare decât cererea, se ajung la situații care nu sunt neapărat atractive pentru antreprenori. Din acest punct de vedere cu siguranță există un interes sporit, dar doar prin răspunsuri viabile la aceste două mari situații sunt cele care vor determina luarea unor decizii de a veni și a investi în R. Moldova”, a precizat Dan Nuțiu, președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”.

DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență

„Dinamizarea relațiilor moldo-române mai are și un alt stimulator, un alt efect de multiplicare care vine din îmbunătățirea infrastructurii dintre România și R. Moldova. Anumite lucruri s-au făcut, există angajamente ferme că se va face și bineînțeles că inclusiv această creștere a imobilității, ajută la intensificarea acestor relații economice bilaterale. Și un alt efect de multiplicare vine din faptul că odată ce a venit o parte din investitori în R. Moldova, operează de câțiva ani, merge și acest networking între companiile românești.

Pentru că atunci când unele companii pot împărtăși o experiență pozitivă, probabil asta cel mai mult încurajează”, a declarat Stas Madan, directorul programului „Mediu de afaceri și IMM” de la Expert-Grup, făcând referire la forumul Economic România-Republica Moldova care a avut loc la Chișinău acum două zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
forta de munca