Ucraina își adăpostește navele cu cereale pe partea românească a Dunării

Ucraina își adăpostește navele cu cereale pe partea românească a Dunării
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Constanța, 26 sep /Agerpres/ - De mai multe săptămâni, transportatorii de cereale din Ucraina au început să își adăpostească navele pe partea românească a brațului Chilia în timpul nopții, informează agenția de presă DPA care îl citează pe Florin Vizan, directorul Administrației Porturilor Maritime Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Florin Vizan, diplomați din Uniunea Europeană și SUA au negociat această măsură de protecție cu autoritățile române și ucrainene în luna august, scrie Agerpres.

Creșterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuție, spune vicepreședintele ANRE CITEȘTE ȘI Creșterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuție, spune vicepreședintele ANRE

Amenințarea atacurilor aeriene rusești a întrerupt deseori transferul cerealelor de pe o navă pe alta pe partea ucraineană a Dunării, a apreciat Florin Vizan.

"Ca măsură preventivă, ucrainenii își aduc, temporar, navele pe partea românească", a precizat Florin Vizan. Acesta este motivul pentru care, în prezent, exporturile de cereale durează atât de mult, a adăugat Vizan.

O mare parte din exporturile de cereale ale Ucrainei trec prin portul Constanța, pentru că atacurile rusești au făcut imposibile exporturile prin porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Conform autorității portuare, în primele opt luni ale anului, Ucraina a exportat 9,2 milioane de tone de cereale prin portul Constanța, însă ritmul livrărilor a încetinit, pe măsură ce atacurile rusești asupra porturilor de la Dunăre s-au intensificat. Comparativ, pe tot parcursul anului 2022, Ucraina a expediat 8,6 milioane de tone de cereale prin portul Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale
nave