Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus. Impactul major al deciziei

Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus. Impactul major al deciziei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2022

Gigantul suedez de mobilă IKEA a anunțat că-și suspendă activitățile din Rusia și Belarus, decizie care afectează peste 15.000 de angajați, 17 magazine și trei fabrici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Războiul are un enorm impact uman care se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanțului de producție și comerț, motiv pentru care societățile din grup au decis să suspende temporat activităție IKEA în Rusia”, susține grupul într-un comunicat citat de AFP.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

IKEA este prezentă în Rusia după anul 2000, fiind unul dintre principalii angajatori occidentali. În Belarus, compania are câțiva furnizori, dar nu și magazine, scrie Hotnews.ro.

„Această decizie va avea un impact direct asupra a 15.000 de colaboratori, iar companiile grupului vor asigura protectia angajaților și a veniturilor, oferindu-le susținere pentru ei și familiile lor”, se arată în comunicat.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Potrivit grupului, 47 de furnizori din Rusia și 10 din Belarus sunt afectați de această decizie.

Anterior, IKEA anunțase că nu va închide magazinele din Rusia, stârnind un val de critici în Suedia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazine