Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, se retrage din Rusia și caută cumpărători pentru Avito, cel mai mare site de anunțuri din țară

Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, se retrage din Rusia și caută cumpărători pentru Avito, cel mai mare site de anunțuri din țară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 mai 2022

Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, caută cumpărători pentru Avito, cel mai mare site de anunțuri din Rusia, hotărând că se va retrage complet de pe această piață, la două luni după ce a decis să separe operațiunile Avito de grupul OLX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

De asemenea în martie, Prosus a anunțat că își va anula integral acțiunile deținute la VK (fosta Mail.ru), printre cele mai mari companii de internet din Rusia, evaluate în bilanțurile contabile la 700 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Avito este cel mai mare site de anunțuri din Rusia și al treilea cel mai mare din lume, după site-ul american Craiglist și platforma chineză 58.com. Înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, în februarie, afacerea a fost evaluată de analiști la circa 6 miliarde de dolari.

Prosus, companie controlată de grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, deține 99,6% din Avito. Platforma rusească de anunțuri a fost lansată în 2007 la Moscova de antreprenorii suedezi Jonas Nordlander and Filip Engelbert.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Inițial, Prosus a transmis că va continua să opereze Avito după invadarea Ucrainei, precizând că este responsabilă pentru cei 4.000 de angajați ai companiei, însă a revenit asupra deciziei după ce pe site au fost publicate mai multe anunțuri de recrutare pentru armata Rusiei.

Prosus este un grup global de internet de consum și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. Compania s-a listat pe bursa din Amsterdam în 2019, la o evaluare de 125 miliarde de euro.

Naspers a păstrat o participație de 73% la Prosus, căreia i-a transferat în portofoliu participația de aproximativ 29% deținută la gigantul chinez din domeniul internetului Tencent, pachetul de aproximativ 79% din acțiunile eMAG, precum și deținerile la o serie de platforme online de anunțuri, turism, educație, socializare și livrări mâncare, printre care OLX, letgo, PayU, Swiggy, iFood, DeliveryHero, Udemy și MakeMyTrip.

viewscnt
Afla mai multe despre
prosus
avito
cel mai mare site anunturi rusia
vanzare avito
retragere rusia
razboi ucraina
emag
olx