CONFERINȚA Profit.ro Piața Imobiliară – Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: În momentul de față, cererea de locuințe noi este de 4-5 ori mai mare decât oferta. Vom avea un stoc din ce în ce mai mic

CONFERINȚA Profit.ro Piața Imobiliară – Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: În momentul de față, cererea de locuințe noi este de 4-5 ori mai mare decât oferta. Vom avea un stoc din ce în ce mai mic
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Scumpirea la materialele de construcții, la care se adaugă și blocarea PUZ-urilor în Capitală au determinat stoparea anumitor proiectele rezidențiale, ceea ce în final va duce la o cerere cu mult mai mare peste oferta disponibilă în piață, a spus, Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group, la conferința „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară”, organizată de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group, Romanian Property Awards și SVN Romania, a fost transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

„În momentul de față, cel puțin în zona București-Ilfov, avem o cerere undeva de cel puțin 4-5 ori mai mare față de oferta disponibilă în piață, de locuințe noi. Dacă coroborăm asta cu faptul că prețul materialelor a crescut, blocarea autorizațiilor de construire în București și alte piedici care li s-au pus dezvoltatorilor ca aceștia să-și ia autorizații și să construiască proiecte mari, unii dezvoltatori au stopat proiecte și atunci cererea aceasta este într-o continuă creștere și vom avea stoc din ce în ce mai mic și atunci diferența va fi mai mare”, precizează acesta.

Nordis Group este un grup de companii fondat, în 2008, în România, cu capital 100% românesc și specializat în dezvoltarea ansamblurilor hotelier și rezidențiale premium. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo, Nordis Travel și Nordis Property Management.

În prezent, Nordis Group are 4 șantiere în lucru pentru ansamblurile hoteliere și rezidențiale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov, precum și pentru imobilul rezidențial Nordis View din București.

„Anul acesta începem să terminăm din Nordis Mamaia, începem să livrăm din el, în luna iulie încep livrările din corpul 1 și 2 de hotel, și față de 2019 când am început noi, într-adevăr, au început foarte multe proiecte în zona de sud a litoralului și altele pe lângă noi, în zona de nord”, mai spune Alexandru Mihai.  

Din punctul de vedere al randamentelor oferite, el adaugă că Nordis Group a dezvoltat un produs financiar „absolut perfect”. 

„Este camera de hotel care oferă practic pentru investitorul nostru un randament fix garantat de 7%. Noi putem face asta pentru că avem un profit și felul în care gestionăm hotelul ne aduce un randament mai mare, astfel încât înghite acest randament de 7% pe care noi îl considerăm o finanțare pe un termen mai lung, e un parteneriat win-win. După ce noi am început să dezvoltam asta în 2019 și am avut un succes incredibil de mare, am început să ne extindem, am mers și la Sinaia, și la Brașov, și nu ne oprim aici. Acum studiem și alte terenuri din România unde să mergem cu acest concept de hotel & residence”, precizează acesta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis group
nordis mamaia
alexandru mihai