Putin anunță patrule permanente ale aviației ruse echipate cu rachete hipersonice deasupra Mării Negre

Putin anunță patrule permanente ale aviației ruse echipate cu rachete hipersonice deasupra Mării Negre
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că aviația rusă va desfășura acțiuni de patrulare permanentă cu avioane MiG-31 echipate cu rachete hipersonice Kinjal deasupra Mării Negre. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ceea ce anunț acum nu este o amenințare. La ordinul meu, Forțele Aerospațiale încep să patruleze în mod permanent zona neutră a spațiului aerian deasupra Mării Negre", a declarat Putin la o conferință de presă la Beijing după o întrevedere cu omologul său chinez Xi Jinping.

Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intrat recent în România, se extinde puternic în UE CITEȘTE ȘI Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intrat recent în România, se extinde puternic în UE

El a precizat că în aceste misiuni aviația rusă va folosi avioane de vânătoare MiG-31 "echipate cu sisteme Kinjal", care "au o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri", scrie Agerpres.

Președintele rus a adăugat că desfășurarea avioanelor supersonice MiG-31 în zona Mării Negre va permite de asemenea aviației ruse să controleze zona Mediteranei, care în prezent este scena unei escaladări în conflictul dintre Israel și gruparea islamistă Hamas.

"Am avertizat că aceasta nu este o amenințare, dar noi vom efectua un control vizual, un control cu ajutorul armamentului asupra a ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană", a explicat liderul de la Kremlin.

Kinjal este o rachetă folosită pentru atacarea țintelor terestre și despre care Rusia afirmă că este imposibil de doborât. Totuși, Ucraina susține că a reușit să doboare astfel de rachete după ce a primit din partea SUA sisteme antiaeriene Patriot. Rusia susține la rândul său că a distrus cu rachetele Kinjal cel puțin un sistem Patriot.

Anunțul lui Putin despre lansarea misiunilor aviației ruse echipate cu rachete Kinjal deasupra Mării Negre survine la o zi după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană a folosit în premieră rachete americane cu rază lungă de acțiune ATACMS și a lovit astfel două aerodromuri rusești, dintre care unul se află pe coasta Mării Azov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rachete hipersonice
vladimir putin