Putin propune menționarea lui Dumnezeu și interzicerea căsătoriei între persoane de același sex în Constituție

Putin propune menționarea lui Dumnezeu și interzicerea căsătoriei între persoane de același sex în Constituție
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2020

Președintele rus Vladimir Putin a trimis Parlamentului noi amendamente constituționale, care introduc meționarea lui Dumnezeu în Constituție și stabileasc principiul potrivit căruia o căsătorie este posibilă doar între un bărbat și o femeie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Putin a anunțat în ianuarie că Rusia va amenda Constituția din 1993, o inițiativă considerată larg ca vizând organizarea perioadei de după 2024, anul în care își încheie al patrulea și ultimul mandat prezidențial, scrie News.ro.

Aceste amendamente constituționale au fost adoptate cu unanimitate de deputați, în prima lectură, însă Putin a trimis încă 24 de pagini de amendamente înaintea celei de a doua lecturi, cea mai importantă, prevăzută la 10 martie, a anunțat luni președintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

Primăria Capitalei a avizat blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei pentru familia Borcea CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei a avizat blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei pentru familia Borcea

”Amendamentele președintelui sunt rezultatul dialogului său cu reprezentanții tuturor facțiunilor și societății civile”, a declarat el, citat într-un comunicat publicat de Duma.

Aceste amendamente prevăd ca menționarea ”credinței în Dumnezeu” a rușilor să fie introdusă în Constituție și prevăd că o căsătorie este uniunea între un bărbat și o femeie, a declarat pentru AFP vicepreședintele Parlamentului, Piotr Tolstoi.

”Cred că majoritatea propunerilor care au fost discutate au fost luate în considerare”, a declarat el pentru AFP.

Președintele rus a evocat ideea stabilirii principiului interzicerii căsătoriei între persoane de același sex la jumătatea lui februarie, într-o întâlnire cu grupul de lucru însărcinat să se aplece asupra acestor modificări.

NOI AMENDAMENTE ÎN VEDEREA CONSOLIDĂRII PUTERII PREȘEDINTELUI

Majoritatea amendamentelor adoptate de Duma în prima lectură erau de natură maiinstituțională, vizând o consolidare a puterii președintelui.

Un ”vot popular” - al cărui contur este încă vag - urmează să fie organizat la 22 aprilie în vederea adoptării acestor modificări.

Aceste noi amendamente interzic, de asemenea, ca porțiuni din teritoriulrus să fie date unor state străine și fac ilegal orice apel la o acțiune în acest sens.

Potrivit actorului Vladimir Machkov, membru al grupului de lucru format de Kremlin în vederea reformei constituționale, acest amendament permite garantarea faptului ca Peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014, sau Insulele Kurile, disputate cu Japonia, rămân ruse după plecarea lui Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, 10.500 de persoane - potrivit poliției -, 22.000 - potrivit unui ONG - au manifestat în memoria opozantului asasinat în urmă cu cinci ani, Boris Nemțov, dar și în semn de protest față de aceste reforme constitiuționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
constitutie