Raiffeisen își acuză criticii de ''aroganță morală", dar va analiza posibilitatea vânzării afacerilor din Rusia

Raiffeisen își acuză criticii de ''aroganță morală", dar va analiza posibilitatea vânzării afacerilor din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2023

Oficialii grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) au catalogat drept "aroganță morală" criticile îndreptate spre afacerile băncii din Rusia, chiar dacă au anunțat că vor analiza o posibilă vânzare a acestor operațiuni, în contextul presiunilor crescute, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele RBI, Erwin Hameseder, i-a acuzat pe critici că practică "o gândire morală de tip alb sau negru" dintr-o poziție confortabilă lipsită de riscuri și a subliniat faptul că majoritatea firmelor occidentale nu au plecat încă din Rusia, scrie Agerpres.

OTP Bank vede o încetinire a creșterii economice, dar fără risc de recesiune, și prognozează o scădere a dobânzilor din vară. Pericolul vine din criza bancară internațională. Nu se așteaptă la eșecul PNRR CITEȘTE ȘI OTP Bank vede o încetinire a creșterii economice, dar fără risc de recesiune, și prognozează o scădere a dobânzilor din vară. Pericolul vine din criza bancară internațională. Nu se așteaptă la eșecul PNRR

"Aceasta este realitatea", a spus Erwin Hameseder la Adunarea Generală Anuală a acționarilor Raiffeisen.

Cu toate acestea, directorul general de la RBI, Johann Strobl, le-a spus acționarilor că banca austriacă va analiza o posibilă vânzare sau separare de afacerile din Rusia. Potrivit lui Strobl, Raiffeisen va continua să își reducă activitățile în Rusia în timp ce își evaluează opțiunile dar va menține anumite operațiuni în ideea de a putea să își păstreze licența bancară.

"RBI va analiza posibile tranzacții care pot conduce la o vânzare sau separare a Raiffeisenbank Russia și a decuplării sale de grupul RBI....în consultare cu autoritățile relevante", a spus Johann Strobl.

La începutul acestui luni, Reuters a dezvăluit că Banca Centrală Europeană pune presiune asupra grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International să își vândă afacerile foarte profitabile din Rusia. Aceste presiuni au venit după ce un înalt oficial american a ridicat semne de întrebare cu privire la afacerile Raiffeisen Bank din Rusia, cu prilejul unei vizite la Viena care a avut loc luna trecută, a spus o altă sursă care a dorit să își păstreze anonimatul.

La AGA care a avut loc joi, președintele RBI, Erwin Hameseder a ținut să îi admonesteze pe "jurnaliștii critici care stau pe margine", precizând că banca austriacă ajută misiunile diplomatice din Rusia prin efectuarea de plăți și de asemenea a arătat cu degetul spre băncile americane care sunt în continuare active în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
rusia