BCR pregătește vânzarea filialei BCR Chișinău către Victoriabank

BCR pregătește vânzarea filialei BCR Chișinău către Victoriabank
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2023

Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an și este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova. Până la primirea aprobărilor, BCR Chișinău și Victoriabank își vor desfășura activitatea independent, după care va avea loc integrarea BCR Chișinău în Victoriabank.

Guvernul a semnat cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.

Victoriabank este prima bancă comercială deschisă în Republica Moldova, în 1989. ei mai mari acționari ai săi sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

BERD controlează un pachet de 27,5% din acțiunile Victoriabank. În ianuarie 2018, Banca Transilvania, la care BERD este acționar minoritar, a cumpărat 39,2% din acțiunile băncii moldovenești, iar ulterior și-a majorat participația la 44,6%.

Este în top trei cele mai mari bănci din Republica Moldova, cu active de peste 20 de miliarde lei moldovenești. Victoriabank are peste 70 de sedii în toată țara, aproape 300.000 de clienți activi și 1.100 de angajați.

Grupul Banca Comercială Română a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,75 de miliarde de lei, în creștere cu circa 24% față de 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
victoriabank