Republica Moldova primește 36,4 milioane euro de la UE, pentru combaterea pandemiei și reforma Poliției

Republica Moldova primește 36,4 milioane euro de la UE, pentru combaterea pandemiei și reforma Poliției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2021

Comisia Europeană a acordat un grant de 36,4 milioane de euro Republicii Moldova, fonduri ce vor fi folosite pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și reforma Poliției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grantul face parte dintr-un pachet UE în valoare de până la 600 milioane de euro, destinat sprijinirii redresării economice în Republica Moldova și promovării investițiilor în această țară în următorii trei ani.

Țara vecină s-a angajat să implementeze o serie de reforme structurale în schimbul pachetului financiar.

Republica Moldova împrumută 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru vaccinarea populației CITEȘTE ȘI Republica Moldova împrumută 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru vaccinarea populației

O sumă de 15 milioane de euro din grantul acordat va fi utilizată pentru atenuarea impactului socio-economic al pandemiei de Covid-19, restul de 21,4 milioane de euro reprezentând sprijin pentru reforma Poliției moldovene, inițiată în 2016, arată Comisia într-un comunicat.

Republica Moldova a primit, anul trecut, granturi UE de peste 127 milioane de euro pentru a face față șocului inițial al crizei provocate de pandemie.

De asemenea, țara a beneficiat până în prezent de donații constând în mai mult de 1 milion de doze de vaccinuri anti-Covid, atât prin intermediul programului COVAX lansat de Organizația Mondială a Sanătății, cât și în cadrul mecanismului UE pentru partajarea vaccinurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
comisia europeana
grant moldova
sprijin financiar pandemie
reforma politiei