Retailerul polonez de fashion Answear, prezent și în România, pregătește listarea la bursă

Retailerul polonez de fashion Answear, prezent și în România, pregătește listarea la bursă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2020

Retailerul polonez de fashion Answear.com, prezent în România din 2015, vrea să se listeze pe bursa de la Varșovia până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wearco, societatea care operează platforma online Answear.com, a depus documentele în vederea listării la Autoritatea poloneză de Supraveghere Financiară, potrivit directorului general Krzysztof Bajołka, citat de Warsaw Business Journal.

Fondată în 2011 de Bajołka, Answear.com este prima platformă online multibrand din industria modei din Polonia. Retailerul polonez s-a extins ulterior în șase țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

Salariul minim în Polonia va crește până la 630 de euro pe lună de la 1 ianuarie 2021 CITEȘTE ȘI Salariul minim în Polonia va crește până la 630 de euro pe lună de la 1 ianuarie 2021

Magazinul Answear.ro, lansat în urmă  cu cinci ani, a raportat vânzări de 22 milioane de euro în 2019, în urcare cu 35% față de anul anterior. În acest an, retailerul mizează pe o creștere de 30% a vânzărilor, impulsionate inclusiv de cererea ridicată pentru produse online pe fondul pandemiei.

Pe lângă Polonia și România, Answear.com mai este prezentă în Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria și Ucraina, având în portofoliu peste 300 de branduri de haine, încălțăminte și accesorii de la nume sonere, precum Nike, Adidas, Under Armour, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Diesel, US Polo, Guess, Trussardi, Calvin Klein, Michael Kors, DKNY și New Balance.

Answear.com este al doilea retailer online polonez care și-a anunțat intenția de a se lista pe bursa de la Varșovia în ultimele zile.

Allegro, cea mai mare platformă de e-comerț din Polonia, vrea să strângă aproximativ 1 miliard de zloți (222 milioane euro) printr-o ofertă publică de noi acțiuni în octombrie, la care se vor adăuga mai multe pachete de acțiuni deținute de fonduri de private equity și conducerea companiei.

Valoarea exactă a ofertei nu a fost încă dezvăluită, dar, potrivit unor surse citate de Financial Times, ar putea reprezenta o participație de 20 până la 25% din acțiunile companiei.

Listarea ar putea evalua Allegro la 10 până la 12 miliarde de euro și are potențialul de a deveni cea mai mare ofertă publică inițială din istoria bursei de la Varșovia.

Anterior, surse citate de Bloomberg au declarat că proprietarii Allegro vor să obțină peste 2 miliarde de euro de la investitorii de pe bursă. Cea mai mare listare de până acum pe bursa poloneză a avut loc în 2010, când asigurătorul PZU a atras 2,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
answear.com
answear.ro
listare bursa
ipo
oferta publica initiala
fashion online
comenzi online pandemie
allegro