Rosbank preia activele rusești ale Societe Generale

Rosbank preia activele rusești ale Societe Generale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care Rosbank poate achiziționa pachete de acțiuni la principalele companii rusești deținute de Societe Generale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decretul spune că Rosbank va putea cumpăra participațiile SocGen la producători de energie precum Rosneft și Gazprom, companii din sectorul metalelor, inclusiv Norilsk Nickel și Severstal și alte firme de top din Rusia, arată news.ro.

Societe Generale a refuzat să comenteze.

Arestări în Austria cu privire la un presupus atentat vizând evenimente creștine. Poliția austriacă își consolidează controalele la biserici și târguri de Crăciun. Controale la intrarea la slujbă în Germania CITEȘTE ȘI Arestări în Austria cu privire la un presupus atentat vizând evenimente creștine. Poliția austriacă își consolidează controalele la biserici și târguri de Crăciun. Controale la intrarea la slujbă în Germania

Banca avea o expunere de 22,4 miliarde de euro față de Rusia la sfârșitul lunii iunie 2021, potrivit datelor Autorității Bancare Europene (EBA).

Companiile din așa-zise țări ”neprietenoase”, cele care au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei în urma deciziei Kremlinului de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022, au nevoie de dispensa specială de la Moscova pentru tranzacțiile care implică active rusești.

Agenția de știri Interfax a relatat că participațiile separate ale SocGen la companiile rusești sunt relativ mici, de exemplu, 0,04% la Gazprom și 0,02% în Alrosa, cea mai mare companie producătoare de diamante din lume.

Cu toate acestea, valoarea combinată a activelor luate în considerare este ”de miliarde de ruble”.

Societe Generale s-a retras din Rusia și a finalizat vânzarea unității sale locale Rosbank către grupul Interros, o firmă legată de oligarhul rus Vladimir Potanin, în mai 2022.

Putin a spus că sancțiunile occidentale sunt o declarație de război economic împotriva Rusiei.

Putin semnalează discret că este deschis unui armistițiu în Ucraina CITEȘTE ȘI Putin semnalează discret că este deschis unui armistițiu în Ucraina

Activele statului rus în valoare de sute de miliarde de dolari au fost înghețate în Occident, precum și bunurile unor oameni de afaceri și investitori ruși.

Germania a preluat anul trecut controlul rafinăriei de petrol Schwedt, care era deținută de Rusia și  care furnizează 90% din combustibilul necesar Berlinului.

În același timp, antreprenorii ruși au câștigat controlul asupra activelor importante occidentale din Rusia, inclusiv asupra celor opt fabrici de bere Carlsberg și a întreprinderilor Danone.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
rusia
societe generale