Rubla rusească, la cel mai slab nivel din martie 2022 după revolta Wagner din weekend

Rubla rusească, la cel mai slab nivel din martie 2022 după revolta Wagner din weekend
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Rubla rusească a deschis luni dimineață la un minim al ultimelor aproape 15 luni față de dolar, în primele tranzacții de dimineață, după revolta Wagner din weekend, transmite Reuters, citată de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La ora 04:15 GMT, rubla era cu 2,1% mai slabă față de dolar, la 86,50, după ce anterior a atins 87,2300, cel mai slab punct de la sfârșitul lunii martie 2022, arată G4Media.ro.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Pierduse 2,2%, ajungând la 94,37 față de euro, și pierduse 2,1% față de yuan, la 11,95.

„În condițiile în care rubla nu s-a tranzacționat în weekend, băncile rusești ofereau rate de schimb cu mult peste rata oficială, dincolo de 90 pentru un dolar. Sesiunea completă de tranzacționare de luni începe la ora 07:00 GMT. Investitorii la nivel global au urmărit efectele de răsunet ale revoltei abandonate, unii dintre ei așteptându-se la o mișcare către refugii sigure, cum ar fi obligațiunile guvernamentale americane și dolarul. Țițeiul Brent, un punct de referință global pentru principalul export al Rusiei, a crescut cu 0,2%, la 74,03 dolari pe baril”, mai notează Reuters.

Prigojin a reproșat conducerii militare ruse incompetența ce a condus la eșecurile de pe front și la uciderea unui mare număr de soldați ruși în Ucraina și a pornit vineri noaptea un „Marș al Dreptății” către Moscova. După ce a ocupat cartierul general al comandamentului de sud al armatei ruse la Rostov pe Don, care este centrul de coordonare al operațiunilor armatei ruse în Ucraina, Prigojin a înaintat cu combatanții săi către Moscova, a trecut prin regiunea Voronej și a ajuns până în regiunea Lipețk, la circa 400 de kilometri de Moscova.

În cele din urmă, după o mediere a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, Prigojin le-a ordonat combatanților Wagner să revină la bazele lor temporare din Ucraina, motivând că nu dorește vărsare de sânge rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
rusia