Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Un tribunal din orașul rus Lipețk, situat la 340 de kilometri sud de Moscova, a validat o cerere a procuraturii ruse de a trece în proprietatea statului rus acțiunile fabricii de dulciuri Roshen, care aparține fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Același tribunal i-a interzis lui Poroșenko și copiilor săi desfășurarea oricărei activități economice pe teritoriul Rusiei, arată Agerpres.

Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil CITEȘTE ȘI Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil

Rusia pusese deja din anul 2015 sechestru pe activele respectivei fabrici, după ce în anul precedent a anexat Crimeea și oligarhul Petro Poroșenko a devenit președinte al Ucrainei.

Fabrica de la Lipețk, care avea circa 700 de angajați, și-a oprit producția în anul 2017 "ca urmare a influenței factorilor geopolitici", potrivit corporației lui Poroșenko, ce are în prezent unități în Ucraina, Ungaria și Lituania.

VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin CITEȘTE ȘI VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin

Supranumit "regele ciocolatei", miliardarul Petro Poroșenko este un prosper om de afaceri axat pe producția de dulciuri. Pe plan politic, el este ostil Rusiei, dar și un opozant înverșunat al actualului președinte ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a învins la alegerile din 2019. De atunci, Poroșenko a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupție, pe care el le consideră motivate politic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina