Fermierii bulgari au vărsat lapte din cisterne la vamă și au blocat din nou granița cu România

Fermierii bulgari au vărsat lapte din cisterne la vamă și au blocat din nou granița cu România

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Fermierii au continuat să protesteze în Bulgaria, au blocat pentru a doua zi la rând podul de peste Dunăre la Ruse, au deversat o cisternă cu lapte și au organizat un marș cu mașini agricole lângă punctul de control de la graniță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanți ai Asociației Naționale a Producătorilor Agricoli au anunțat că durata acțiunilor de protest va crește în fiecare zi - cu excepția weekendului, când nicio șosea nu va fi închisă - până când cererile fermierilor vor fi satisfăcute, scrie Agerpres, citând BTA.

VIDEO Un avion rusesc, cu 65 de soldați ucraineni la bord care urmau să fie eliberați, s-a prăbușit CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion rusesc, cu 65 de soldați ucraineni la bord care urmau să fie eliberați, s-a prăbușit

Fermierii cer o revizuire a propunerilor pentru distribuirea ajutoarelor și a bugetului, care să prevină falimente în masă în agricultura bulgară, precum și garanții clare pentru schimbări legislative care să asigure sustenabilitatea sectorului.

Miercuri, ministrul agriculturii Kiril Vatev a prezentat inițiativele legislative pe care echipa sa le pregătește pentru a soluționa criza în sector în urma solicitărilor primite din partea ONG-urilor. Aceasta a avut loc în timpul reuniunii publice a Comisiei pentru Agricultură, Alimentație și Silvicultură, care s-a desfășurat la Ministerul Agriculturii la inițiativa lui Vatev.

Înaintea reuniunii, ministrul a luat parte la o discuție în Consiliul de Miniștri împreună cu premierul Nikolai Denkov.

Medvedev recunoaște: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace CITEȘTE ȘI Medvedev recunoaște: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

„Am pregătit principalele puncte din noul memorandum pe care îl propunem să-l semnăm cu fermierii. Obiectivul este clar: deblocarea procesului cât mai rapid posibil, ceea ce va permite guvernului să sprijine producătorii de cereale care au suferit pierderi în 2023”, a spus Denkov.

El are prevăzută o întâlnire cu reprezentanții sectorului miercuri seară pentru a ajunge la un acord cu guvernul asupra tuturor punctelor noului memorandum.

Peste 100 de fermieri au protestat miercuri pentru a doua zi la rând în Vama Giurgiu - Ruse, unde au vărsat lapte din cisterne. Ei au organizat un marș cu mașini agricole lângă punctul de control de la graniță. Frontiera a fost blocată și marți, iar coloanele de TIR-uri care nu au mai putut înainta au ajuns la câțiva kilometri. De altfel, marți, proteste ale fermierilor au avut loc în peste 80 de zone din Bulgaria.

VIDEO Rusia recunoaște - și-a bombardat, din greșeală, propriul sat CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia recunoaște - și-a bombardat, din greșeală, propriul sat

Podul 2 de peste Dunăre de la Vidin a fost, de asemenea, blocat pentru a doua zi la rând.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
bulgaria
romania