Rusia a înregistrat o creștere economică de 2,3% în 2018, peste estimările oficiale

Rusia a înregistrat o creștere economică de 2,3% în 2018, peste estimările oficiale
scris 5 feb 2019

Rusia a înregistrat o creștere economică de 2,3% în 2018, depășit estimările oficiale, dar expansiunea nu a fost suficientă pentru a susține consumul privat, potrivit datelor statistice preliminare, transmite Reuters.

În luna ianuarie, Ministerul Economiei a revizuit în sens pozitiv estimrile de creștere aferente anului 2018, de la 1,8% la 2%, citând o intensificare puternică a activităților de construcții, scrie News.ro.

Biroul de statistică Rosstat a îmbunătățit estimarea referitoare la creșterea din sectorul construcțiilor în primele 11 luni ale anului de la 0,5% la 5,7%.

Vacanța copiilor de la începutul lunii dublează numărul turiștilor în pensiuni. \ CITEȘTE ȘI Vacanța copiilor de la începutul lunii dublează numărul turiștilor în pensiuni. "Ultima săptămână aglomerată din această iarnă." Cum sunt atrași turiștii și cât îi costă

Ministerul a anunțat anterior că serviciul de statistică ar fi revizuit datele referitoare la activitățile de construcții din regiunea Iamalo-Nenets.

Ministerul nu a precizat ce proiecte de construcții au contribuit la modificarea datelor statistice, dar Novatek, cel mai mare producător de gaze privat, operează în regiunea respectivă centrala de gaze naturale lichefiate Iamal, a cărei producție a ajuns la capacitate în 2018.

Creșterea economică mai ridicată ar trebui în mod normal să susțină veniturile populației și să aibă ca efect creșterea cheltuielilor. Dar în Rusia, o țară cu o populație de 147 de milioane de locuitori, cheltuielile din sectorul privat au scăzut de fapt în trimestrul al patrulea, potrivit analiștilor.

Nu este clar din datele preliminare ale Rosstat ce a afectat cheltuielile de consum în trimestrul patru, au spus analiștii.

Inflația a accelerat în 2018, iar pentru 2019 analiștii anticipează că tendința va continua, astfel că indicatorul va atinge 5,1%, peste ținta băncii centrale, de 4%. Banca centrală a majorat în decembrie dobânda de referință, pentru a limita presiunea de creștere a prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
economie