Grupul ungar OTP negociază preluarea unei alte subsidiare Société Générale

Grupul ungar OTP negociază preluarea unei alte subsidiare Société Générale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 feb 2019

Grupul ungar OTP Bank, care anterior a încercat să cumpere și Banca Românească, negociază preluarea, de la Société Générale, a pachetului majoritar al Mobiasbancă, a treia mare bancă din Republica Moldova în funcție de active, potrivit Reuters. Francezii de la Société Générale dețin două treimi din Mobiasbancă.

Urmărește-ne și pe Google News

OTP nu este prezentă deocamdată în Republica Moldova.

În vară, grupul ungar, care are în plan o extindere puternică în regiune, a cumpărat subsidiarele din Albania și Bulgaria ale Société Générale. Ulterior, în decembrie, OTP a ajuns la un acord pentru a cumpăra și divizia din Serbia a francezilor.

În România, tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, anul trecut, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR se opune unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

ULTIMA ORĂ Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificare a formulei de calcul al indicelui ROBOR. Vâlcov: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificare a formulei de calcul al indicelui ROBOR. Vâlcov: "Sper să obținem o schimbare radicală a modului de calcul ROBOR sau chiar eliminarea acestuia"

În primăvara anului trecut, presa bulgară relata că grupul francez Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători. Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania.

În toamnă, grupul francez ajuns la un privind vânzarea subsidiarei poloneze Euro Bank către Bank Millenium, controlată de grupul portughez Banco Comercial Portugues (BCP).

Pe piața bancară din România, BRD - Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active, astfel că o retragere este puțin probabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
société générale
mobiasbanca
otp
banca romaneasca
brd
tranzactie
republica moldova