Turcia va consolida băncile de stat în încercarea de a relansa economia

Turcia va consolida băncile de stat în încercarea de a relansa economia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Turcia intenționează să consolideze sectorul bancar prin injectarea de capital în băncile de stat și preluarea unei părți din creditele lor neperformante, în încercarea de a relansa o economie afectată de recesiune, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul turc de Finanțe, Berat Albayrak, a declarat miercuri, cu ocazia prezentării unui nou pachet de reforme economice concentrate pe sectorul financiar, că Guvernul turc va emite obligațiuni în valoare de 28 miliarde lire (4,92 miliarde dolari) pe care le va plasa la băncile de stat și, dacă va fi nevoie, va fi majorat și capitalul băncilor private. Albayrak a adăugat că plata dividendelor și bonusurilor va fi limitată în perioada de reechilibrare economică. În plus, printre măsurile anunțate miercuri sunt unele care includ restructurarea sistemului de pensii private, scrie Agerpres.

VIDEO Mai multe persoane înarmate au furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion Austrian Airlines, aflat pe pista aeroportului din Tirana CITEȘTE ȘI VIDEO Mai multe persoane înarmate au furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion Austrian Airlines, aflat pe pista aeroportului din Tirana

Albayrak a mai spus că împrumuturile guvernamentale vor viza cu prioritate sectoarele strategice, exporturile și producția cu valoare adăugată mare și cea realizată local. Albayrak a mai pecizat că noua structură a sistemului de taxe va reduce scutirile și va coborî treptat taxa pe companii, iar în paralel va combate economia nedeclarată și îi va taxa mai corect pe cei cu venituri mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
banci de stat