Rusia a ridicat restricțiile de export pentru motorina de calitate mai slabă și carburantul pentru nave

Rusia a ridicat restricțiile de export pentru motorina de calitate mai slabă și carburantul pentru nave
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Rusia a făcut unele modificări la interdicția de export de combustibili, inclusiv ridicarea restricțiilor privind combustibilul utilizat pentru unele nave și motorina cu conținut ridicat de sulf, a arătat un document guvernamental, la doar câteva zile după ce Moscova a anunțat pentru prima dată restricțiile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Moscova a ridicat, de asemenea, restricțiile la exportul de combustibil deja acceptat la export de către Căile Ferate Ruse și Transneft înainte ca săptămâna trecută să fi fost anunțată interdicția inițială, scrie News.ro.

FOTO - ANUNȚ Ford Transit Courier \ CITEȘTE ȘI FOTO - ANUNȚ Ford Transit Courier "este gata de producție" la Craiova

Interzicerea pe termen nedefinit a exporturilor pentru toate tipurile de benzină și motorină de înaltă calitate rămâne în vigoare, conform documentului din 23 septembrie.

Analiștii se așteaptă ca aceasta să fie de scurtă durată și să fie eliminată complet odată ce recoltarea agricolă să se încheie luna viitoare.

Rusia a anunțat joi că a interzis temporar exporturile de benzină și motorină către toate țările din afara unui cerc de patru state ex-sovietice, cu efect imediat, pentru a stabiliza piața internă.

Prețurile cu ridicata pentru motorină și benzină au scăzut brusc săptămâna trecută în Rusia.

Luni, prețurile și-au încetinit declinul, aproape oprindu-se.

Rusia a suferit în ultimele luni lipsuri de benzină și motorină. Prețurile cu ridicata ale combustibililor au crescut, deși prețurile cu amănuntul sunt plafonate pentru a încerca să fie reduse în conformitate cu inflația oficială.

Criza a fost deosebit de dureroasă în unele părți din sudul agricol Rusiei, unde combustibilul este crucial pentru strângerea recoltei.

Schimbare de CEO la Rompetrol CITEȘTE ȘI Schimbare de CEO la Rompetrol

O criză gravă ar putea fi incomodă pentru Kremlin, pe măsură ce se pregătesc alegeri prezidențiale în martie.

Rusia și-a redus deja exporturile maritime de motorină și benzină cu aproape 30%, până la aproximativ 1,7 milioane de tone, în primele 20 de zile ale lunii septembrie, comparativ cu aceeași perioadă din august, potrivit traderilor și datelor LSEG.

Rusia a exportat anul trecut 4,817 milioane de tone de benzină și aproape 35 de milioane de tone de motorină.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
motorina
export