Turcia: Numărul vizitatorilor străini a crescut. Care a fost cea mai populară destinație

Turcia: Numărul vizitatorilor străini a crescut. Care a fost cea mai populară destinație
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

33,4 milioane de vizitatori străini au fost în Turcia în perioada ianuarie-august 2023, o creștere de 13,95% față de perioada similară din 2022, arată datele publicate de Ministerul Culturii și Turismului, transmite Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cea mai populară destinație a fost Istanbulul, centrul cultural și financiar al țării, care a atras 11,5 milioane de vizitatori, în primele opt luni din acest an, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Guvernul scoate accizele din cifra de afaceri la calcul impozitului și crește TVA pentru concerte și spectacole la 9% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul scoate accizele din cifra de afaceri la calcul impozitului și crește TVA pentru concerte și spectacole la 9%

Provincia Antalya, celebră pentru plajele sale, s-a situat pe locul doi, cu 10,2 milioane de turiști, iar pe trei se află provincia Edirne, cu 3,2 milioane de vizitatori, în special din țările vecine Grecia și Bulgaria.

În perioada ianuarie-august 2023, cei mai mulți turiști au venit din Rusia, Germania și Marea Britanie.

Guvernul turc se așteaptă ca în acest an să genereze venituri de 56 de miliarde de dolari din turism. Anul trecut, 51,4 milioane de turiști au vizitat Turcia, iar veniturile s-au situat la peste 46 de miliarde de dolari.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 10% din Produsul Intern Brut al Turciei și aproximativ 1,7 milioane de persoane lucrau în sectorul turismului în 2022, adică aproximativ 5% din forța de muncă totală.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
turisti